Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prințul Charles, primit la Palatul Victoria de către prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă (GALERIE FOTO)

ro

25 May, 2022 20:32 1154 Marime text
Prințul Charles și Nicolae Ciucă. Foto: Facebook/Guvernul RomânieiPrim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit astăzi vizita Alteței Sale Regale Prințul de Wales, la Palatul Victoria. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, Alteța Sa Regală Prințul de Wales, aflat în vizită în țara noastră, a fost interesat de situația de securitate a României în contextul invaziei ruse în Ucraina. Principalele preocupări ale Alteței Sale Regale au vizat amenințarea la adresa securității alimentare a lumii, generată de blocarea porturilor Odesa și Nikolaev de către trupele ruse.

De asemenea, înaltul oficial a fost interesat de politicile României în domeniul energiei verzi și regenerabile și a amprentelor de emisie de dioxid de carbon. Alteța Sa Regală a recomandat inițiativa sa „Sustainable Markets Initiative” ca soluție de reunire a companiilor care s-au angajat în activități comerciale de reducere a poluării și emisiilor de dioxid de carbon.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a făcut o prezentare extinsă a eforturilor României de susținere în toate modurile a Ucrainei: primirea și găzduirea refugiaților; susținerea cetățenilor ucraineni strămutați intern și a celor care își apără țara; susținerea exporturilor ucrainene de cereale. De asemenea, prim-ministrul României a prezentat analiza privind situația militară de pe teren din Ucraina și perspectivele și amenințările generate în regiunea Mării Negre.

Cu aceeași ocazie, premierul Ciucă și-a anunțat deschiderea pentru susținerea investițiilor în energia verde, cu precădere cea eoliană offshore în care companiile britanice sunt așteptate să investească în perioada următoare“ - mai transmite sursa citată.


Alteța Sa Regală Prințul de Wales a apreciat în mod deosebit susținerea cetățenilor români față de refugiații ucraineni, precum și manifestările de solidaritate și simpatie cu care românii au impresionat lumea întreagă. Totodată, Alteța Sa Regală Prințul de Wales a transmis aprecierea de care se bucură românii din Marea Britanie, care contribuie, prin munca lor, la asigurarea bunăstării și dezvoltării economice. La rândul său, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanța susținerii comunității de români din Marea Britanie, din perspectiva protejării drepturilor legale ale acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii