Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul tren privat la Mangalia. De când va circula şi pe ce rute

ro

16 Apr, 2019 11:22 3606 Marime text

Din această vară, apare primul tren privat la Mangalia. Astra Trans Carpatic (ATC) este primul operator, în afară de CFR Călători, care va opera pe secția din sudul litoralului.

Din această săptămână, mai exact de joi, 18 aprilie, trenurile operate de Astra Trans Carpatic vor începe să circule pe ruta București – Constanța. La dus, trenul pleacă la ora 7,45 din București Nord și ajunge în Gara Constanța la 10,26, după ce a oprit pe parcurs la Ciulnița, Fetești, Cernavodă Pod și Medgidia, potrivit Mersului Trenurilor de pe site-ul companiei. La întoarcere, garnitura pleacă din Gara Constanța la 15,20, urmând să sosească la București Nord la 17,41.

Cu această ocazie, ATC se pregătește de minivacanța de Paști și 1 Mai, când stațiunile de pe litoral vor fi luate cu asalt de turiști. ”Vom opera cu o ramă Diesel de 110 locuri, dar în zilele cu trafic maxim, vineri și sâmbătă înainte de Paști și de 1 și 2 mai, vom merge cu garnitura clasică, ce operează în prezent pe București – Arad și retur, pentru a avea o capacitate de transport sporită”, a declarat pentru Club Feroviar Liviu Pescărașu, directorul general al Astra Trans Carpatic.

Începând cu data de 15 iunie, când începe cu adevărat sezonul estival, va ajunge primul tren privat la Mangalia.

Este vorba de aceeași garnitură care va începe să circule de joi spre Constanța, al cărei traseu va fi prelungit până la Mangalia, cu oprire în toate stațiunile de pe traseu. ”Sperăm să avem succes, pentru că sunt călători care vor să ajungă direct de la București la Neptun sau Vama Veche”, spune Liviu Pescărașu. El a precizat că dacă se va constata o cerere crescută societatea pe care o conduce va încerca să dubleze capacitatea de transport, prin operarea a două rame legate.

Trenul va pleca din București tot la 7,45, va sosi la Constanța la 10,26, unde va staționa 26 de minute înainte de a-și continua traseul. Ruta București – Mangalia va fi operată cu aceleași automotoare Diesel, ceea ce nu ar justifica o staționare atât de lungă la Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii