Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE! Vezi ce spune şi prefectul judeţului! Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a solicitat conducerii CET Palas să prezinte de urgență scuze constănțenilor! (document)

ro

30 Dec, 2015 13:23 2959 Marime text


Scrisoare către Ministerul Energiei Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a solicitat conducerii CET Palas să prezinte de urgență scuze constănțenilor. "Având în vedere faptul că în prima zi cu temperaturi negative Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas) a oprit furnizarea căldurii către constănțeni  cu mult peste intervalul anunțat, fac următoarele precizări:
-        în data de 28 decembrie, ora 17:21, am fost anunțat că CET Palas înregistrează o avarie și că va întrerupe total (în tot municipiul Constanța) livrarea agentului termic în data de 29 decembrie în intervalul orar 8:00 – 17:00;
-        în data de 29 decembrie, ora 17:00, am fost anunțat telefonic că livrarea agentului termic va începe la ora 19:00;
-         în realitate, furnizarea agentului termic a început gradual abia în jurul orei 23:00;
-        punctele termice ale RADET Constanța erau pregătite corespunzător și au reluat imediat distribuția căldurii către constănțeni;
-        sistemul a funcționat la parametri optimi abia în jurul orei 3:00 dimineața (30 decembrie);
-       am fost în contact permanent cu conducerea RADET Constanța, chiar dacă Electrocentrale Constanța S.A. nu a mai răspuns apelurilor noastre.
Ținând cont că municipalitatea și constănțenii au făcut eforturi fără precedent pentru a plăti în  avans sume substanțiale tocmai pentru buna funcționare a sistemului de alimentare cu energie termică, consider că întreaga responsabilitate pentru situația creată aparține Electrocentrale Constanța S.A.
Este inacceptabil ca întreg orașul să stea în frig pentru că cineva nu și-a făcut treaba! Totodată, este insultătoare pentru constănțeni lipsa totală de comunicare din partea CET Palas. Electrocentrale Constanța S.A. are nu doar condițiile, ci și obligația legală să furnizeze neîntrerupt agent termic, precum și datoria de a se asigura, anterior sezonului rece, că instalațiile funcționează și sunt pregătite în permanență.
Solicit conducerii CET Palas să prezinte de urgență scuze constănțenilor și să ia toate măsurile pentru ca asemenea situații să nu se mai repete!
Am solicitat Ministerului Energiei să facă o analiză rapidă și serioasă a activității Electrocentrale Constanța S.A. și am informat Instituția Prefectului asupra situației create. Îmi cer scuze tuturor celor ce și-au petrecut aproape o zi în frig și îi asigur că voi face tot ceea ce ține de mine pentru a avea căldură în case", se arată într-un comunicat semnat de primarul Decebal Făgădău.
Mai mult, Făgădău a transmis o adresă către Ministrul Energiei prin care a solicitat o analiză a activității Electrocentrale Constanța SA, din perspectiva lipsei de responsabilitate socială cu privire la furnizarea agentului termic către constănțeni.

UPDATE

Prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin recunoaşte că pe viitor comunicarea dintre autorităţi şi cetăţeni ar trebui să sufere îmbunătăţiri majore, explicând astfel lipsa de reacţia a autorităţilor marti pe timpul avariei CET. Legat de adresa transmisă de primarul interimar Decebal Făgădău către Ministrul Energiei prin care a solicitat o analiză a activității Electrocentrale Constanța SA, din perspectiva lipsei de responsabilitate socială cu privire la furnizarea agentului termic către constănțeni, reprezentantul Guvernului în teritoriu susţine că va aştepta concluziile ministerului şi va furniza toate detaliile necesare pentru ca acestea să fie cât mai rapide.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constantean 30 Dec, 2015 15:32 scuze si pupaturi