Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria municipiului Constanța, pregătită să intervină. Se anunță cod galben de vreme rea în Dobrogea

ro

17 Mar, 2018 14:56 2032 Marime text
În urma atenționării meteorologice cod galben de precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și răcire accentuată emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, Primăria municipiului Constanța a luat măsurile ce se impun în vederea prevenirii eventualelor situații nedorite.

Avertizările Centrului Meteorologic Regional Dobrogea arată că mâine, 18 martie 2018 vântul va prezenta intensificări temporare cu viteze la rafală de până la 70 km/h. Pe arii extinse vor fi precipitații, mai ales sub formă de ploaie şi se vor cumula local 20 - 25 l/mp, iar luni, 19 martie, temperaturile vor scădea până la pragul înghețului. 
 
Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei sunt pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari. Totodată, reprezentanții Poliției Locale împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere vor patrula pentru asigurarea fluenței traficului rutier și vor interveni în cazul în care situația o impune. În același timp, reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei sunt pregătiți permanent pentru a interveni dacă va fi cazul. 
 
Totodată, echipe ale SC RAJA SA au început să curețe rigolele de scurgere și să decolmateze canalizările acolo unde este cazul.
 
”În aceste condiții, rugăm conducătorii auto să nu staționeze autoturismele sub copaci pentru a preîntâmpina avarierea acestora și să faciliteze accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență. De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie”, anunță Municipalitatea. 
 
”Totodată, facem apel către populație să nu staționeze autovehiculele în zonele în care există riscul prăbușirii vreunui copac, în zonele inundabile ori pe grătarele de canalizare pentru a îngreuna acțiunea reprezentanților Primăriei”, anunță Primăria.
 
Ținând cont de faptul că temperaturile vor scădea considerabil, în cursul nopții de duminică spre luni, 9 sărărițe vor fi pregătite pentru a împrăștia material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța, dacă situația o va impune.
 
Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;
Dispecerat Poliția Locală – 0241/484205.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii