Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI vrea spaţii Cristian Radu - „Trebuie să fim pregătiți pentru Tranzit“. Primăria din Mangalia ar fi primit o solicitare pentru refugiaţi

ro

24 Sep, 2015 20:14 2160 Marime text


După ce două tabere de refugiați au fost ridicate la Lunga şi în localitatea Moraviţa, unde se află cel mai mare punct de trecere a frontierei spre Serbia, MAI anunţă că are nevoie de mai multe spaţii pentru taberele refugiaţilor.

Primăriile din Mangalia şi Calafat, în acest context, ar fi primit solicitări, potrivit digi24.

Pe de altă parte, se pare că Garda de Coasta a mobilizat deja autorităţile din Mangalia să identifice locurile, unde ar putea fi amplasate corturile pentru primirea lor.
Solicitarea a stârnit nemulţumirea consilierilor locali, care susţin că, dacă ar rămâne la malul marii, migranţii ar putea alungă turiştii.

Şi totuşi poliţiştii de frontieră estimează că aproximativ 5.00 de migranţi ar putea să ajungă la malul marii. Mangalia este un oraş cu 36 de mii de locuitori, de care aparţin toate staţiunile din sud, de la Olimp până la Saturn.
citeşte mai multe AICI .

UPDATE, 25.09.2015 - 10.00

Primarul Municipiului Mangalia, Cristian Radu a a declarat pentru Ziua de Constanța că este vorba doar despre o măsură preventivă. „Vorbim despre o localitate de frontieră. Iar autoritățile locale din aceste localități pe unde ar putea tranzita migranții, printre care și Mangalia, dar și cred că orice localitate aflată la frontiera cu Bulgaria sau serbia au primit astfel de solicitări din partea ministerului pentru a ccăuta spații adecvate unde să fie montate corturi pentru refugiați, pe o platformă betonată, unde să poată fi montate cabine de dușuri, toalete și altele. Dar nu vorbim despre o solicitare expresă în acest sens, nu știm dacă vor veni, pentru că, ați văzut, ei nu doresc să stea în România. Dar trebuie să fim pregătiți pentru acest tranzit, dacă va fi cazul“, a explicat edilul-șef al muncipiului Mangalia.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu, a refuzat orice fel de informație. Acesta ne-a îndrumat să cerem mai multe explicații Ministerului Adminstrașâției și Internelor. Aici însă telefoanele au sunat mult și bine, dar până la această oră nu a răspuns nimeni. Vom reveni!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii