Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:28 22 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, în vizită oficială la Praga

ro

14 Mar, 2019 18:45 435 Marime text
Premierul României, Viorica Dăncilă, va efectua mâine, 15 martie, o vizită oficială la Praga, la invitația omologului din Republica Cehă.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Guvernului României, vizita răspunde necesității relansării dialogului politic româno-ceh, îndeosebi la nivel înalt, intensificării eforturilor părților de coordonare a propriilor poziții pe teme relevante, precum și extinderii și adâncirii cooperării dintre România și Republica Cehă, în scopul atât al generării de valoare adăugată în plan bilateral, cât și al promovării mai eficiente a intereselor comune, cu precădere în cadrul UE.

Republica Cehă este un partener tradiţional al României în Europa Centrală și de Est. Caracterul special al relațiilor româno-cehe este construit pe repere istorice și consolidat, în prezent, de calitatea de membru al NATO și UE a ambelor state.

”Programul vizitei include întrevederi cu înalte oficialități ale țării gazdă: premierul Andrej Babiš, preşedintele Camerei Deputaţilor, Radek Vondráček, și preşedintele Senatului, Jaroslav Kubera.

Discuțiile vor viza aspecte legate de intensificarea interacțiunii politice, strângerea în continuare a legăturilor economice și imprimarea unei noi dinamici proiectelor sectoriale româno-cehe. Se vor concentra, totodată, pe modurile de raportare a părților la principalele dosare aflate în negociere la nivelul Uniunii Europene și pe modalitățile de sprijinire de către Republica Cehă a obiectivelor, priorităților și demersurilor cheie ale Președinției române a Consiliului UE”  - a mai transmis Biroul de Presă al Guvernului României. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii