Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele echipei Farul Constanța, sub lupa DNA Auraș Brașoveanu, cercetat în stare de libertate

ro

06 Oct, 2014 22:54 1869 Marime text
Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galați efectuează urmărirea penală față de Auraș Brașoveanu, președintele FC Farul Constanța și președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) 2.
 
Potrivit procurorilor DNA, fostul președinte al Fotbal Club Municipal Dunărea Galaţi este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă la înşelăciune, fapte care ar fi fost săvârșite în 2012.
 
Din comunicatul DNA remis astăzi redacției, reiese că Brașoveanu ar fi depus la Primăria Municipiului Galaţi, o copie color a unei adrese emise de Administraţia Finanţelor Publice a judeţului Galaţi, pe care a contrafăcut-o. Astfel, președintele FM Dunărea Galați a încercat să obțină în mod illegal finanțare, deaorece exista o interdicţie la acordarea finanţărilor de la bugetul de stat cluburilor sportive care figurează cu datorii la bugetul de stat, susțin anchetatorii. Deși ar fi cunoscut această situație, fostul prefect al județului Galați ar fi acordat avizul. Astfel, în perioada august – noiembrie 2012, în conturile FCM Dunărea Galaţi a ajuns suma de 970.000 de lei. Ulterior, pentru a şterge urmele faptelor din evidenţele Instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi a fost extrasă adresa emisă de instituţie către IPJ Galaţi – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi adresa de răspuns emisă de IPJ Galaţi către Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi, precum şi procesul – verbal având ca obiect predarea – primirea dosarului depus de FCM Dunărea Galaţi la primăria Galaţi pentru aprobarea cererii de finanţare a clubului sportive. Acestea au fost initial solicitate de fostul prefect al județului.

În dosarul în care Auraș Brașoveanu este cercetat în stare de libertate, anchetatorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a fostului prefect al județului Galați, Emanoil-Cătălin Bocăneanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii