Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedinte AEP – „Modernizarea proceselor electorale trebuie să înceapă întotdeauna cu oamenii”

ro

06 Oct, 2016 13:10 1515 Marime text
Astăzi a început la Dunavățu de Jos, județul Tulcea, cea de-a treia Conferință internațională a Autorității Electorale Permanente (AEP), cu tema „Modernizarea proceselor electorale”.
 
Evenimentul reunește reprezentanţi ai organismelor de management electoral din zece ţări, precum şi ai unor organizaţii internaţionale cu activitate remarcabilă în domeniul electoral, precum Institutul Internaţional pentru Democraţie şi Asistenţă Electorală (International IDEA), Asociaţia Mondială a Organismelor Electorale (A-WEB), Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) şi Centrul Internaţional pentru Studii Parlamentare (ICPS).

De asemenea, la Conferință participă reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Institutului European din România, precum şi membri ai unor organizaţii neguvernamentale care activează în domeniul electoral.
 
În cuvântul de deschidere, președintele AEP, Ana Maria Pătru, a prezentat principalele proiecte realizate și implementate de Autoritate în domeniul modernizării proceselor electorale, evidențiind rolul decisiv al factorului uman. În opinia președintelui AEP, „modernizarea proceselor electorale, indiferent de forma pe care aceasta o îmbracă, trebuie să înceapă întotdeauna cu oamenii”.
 

„Nu mă refer aici la dobândirea unor competenţe practice sau tehnice în materie electorală. Mă refer la modernizarea modului de a gândi şi de a vedea lucrurile, la viziune, renunţarea la tradiţionalism şi adaptarea la evoluţia societăţii, precum şi la implicarea activă în procesul electoral, bineînţeles în limita cadrului legal existent”, a mai precizat  Ana Maria Pătru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii