Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări MAE referitoare la tânăra din Constanța sechestrată timp de zece ani în Italia

ro

23 Nov, 2017 20:42 1978 Marime textÎn continuarea demersurilor întreprinse deja de către Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Bari pe lângă autoritățile competente italiene, MAE face cunoscute următoarele:

Consulul oficiului Bari care s-a deplasat, în regim de urgență, în localitatea Lamezia-Terme, a avut întâlniri cu cetăţeanul român si cu reprezentanți ai poliției locale.

În prezent, mama este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară și beneficiază de asistență medicală și consiliere psihologică, iar minorii se află într-un centru de asistenţă socială, anunță Ministerul.

Cu ocazia vizitei diplomatului cu atribuții consulare, a fost acordată asistența consulară în regim de urgență, prin preluarea datelor necesare în vederea eliberării unui pașaport temporar pentru cetățeanul român în cauză și inițierea formalităților necesare pentru eliberarea certificatelor de naștere românești pentru copiii minori ai cetățenei române.

Totodată, reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic între cetățeanul român și membrii familiei din România.

Ministerul afacerilor externe mulțumește autorităților italiene pentru buna cooperare și sprijinul oferit în acest caz. Ancheta autorităților italiene este în curs de desfășurare, cetăţeanul român urmând să rămână pe teritoriul Italiei până la finalizarea anchetei.

Operaționalizarea recentă, de către statul român, a unui nou oficiu consular la Bari a făcut posibilă intervenția rapidă la nivel consular, imediat după ce autoritățile române s-au autosesizat cu privire la acest caz.

Potrivit MAE, Consulatul General al României la Bari monitorizează cu prioritate evoluția situației, menține în permanență legătura cu cetățenii români și cu autoritățile locale și acordă asistența și protecția consulară necesare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii