Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit ZF THR Marea Neagră a făcut afaceri de doar 30 de milioane de lei anul trecut! Vezi reacţia directorului Linica Stan

ro

05 Aug, 2013 12:08 1802 Marime text
Cu 13% din litoralul românesc THR Marea Neagră a avut anul trecut afaceri de doar 30 mil. lei (6,7 mil. euro) pentru că administrarea a fost foarte proastă în ultimii 20 de ani, perioadă în care SIF Transilvania a deţinut controlul, scriu cei de la Ziarul Financiar.

„Administratorii SIF Transilvania n-au avut interes să facă ceva. Dintotdeauna a fost un management defectuos. Din punct de vedere financiar când bagi zeci de milioane de euro într-o companie cum este THR Marea Neagră şi ai venituri de nimic este un eşec răsunător şi asta ar trebui să dea de gândit acţionarilor“, spune un broker.
Acţiunile THR Marea Neagră au scăzut de la începutul anului cu 10,7% pe bursă, iar în ultimii trei ani valoarea de piaţă a companiei s-a redus de trei ori, ajungând în prezent la 7,2 mil. euro.

Mai multe AICI

Contactată telefonic de reporterii ZIUA de Constanţa, ec. Linica Stan, directorul general THR Marea Neagră, susţine că asistăm la „o campanie denigratoare de presă, probabil că am supărat pe cine nu trebuie”. „Bugetul nostru este pe site. Nu este aşa. Ce înseamnă «afaceri de doar 30 mil. lei», vorbim de o sumă cel puţin dublă ca valoare”. „O să facem o analiză a datelor prezentate de cei de la Ziarul Financiar şi o să trimitem un drept la replică”, a menţionat Linica Stan. Referitor la scăderea acţiunilor pe bursă, ec. Linica Stan afirmă că: „Dacă o acţiune cade nu înseamnă că activitatea unei companii este proastă, cade bursa”.
Întrebată despre gradul de ocupare existent la această dată în structurile de cazare deţinute de THR Marea Neagră, directorul general ec. Linica Stan nu a fost în măsură să ofere cifre concrete, precizând că: „În această perioadă stăm destul de bine. Tocmai acum facem o analiză, iar joi va avea loc Consiliul de Administraţie unde vom centraliza aceste date”. „Circulaţia turistică este conjuncturală. La fel ca pe întreg litoralul am avut perioade cu mai mulţi turişti şi perioade cu mai puţini turişti”, a mai adăugat directorul general THR Marea Neagră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii