Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:43 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În cazul violatoarei Luminiţa Perijoc violul nu a fost viol!

ro

23 Apr, 2013 12:17 1355 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei Luminiţa Perijoc sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor. Prin acelaşi act s-a mai dispus faţă de Luminiţa Perijoc scoaterea de sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.
Potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt al Parchetului Tulcea, Laura Subţirelu, din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:
În noaptea de 22/23.08.2012, în jurul orei 00.20, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan din motive pasionale, inculpata Luminiţa Perijoc i-a aplicat două lovituri cu un cuţit în zona capului părţii vătămate S. N., taximetrist, pe care o invitase în locuinţa în care inculpata locuia singura. Taximetristul a reuşit să se refugieze în bucătărie, de unde a apelat Serviciul de Urgenţă 112, alertând organele de poliţie şi de ambulanţă.
Atât victima, cât şi inculpata au fost internate în acea noapte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, unde fiecare a beneficiat de îngrijiri de specialitate.
Deoarece plângerea părţii vătămate cu privire la comiterea şi a infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate nu s-au coroborat cu nici un mijloc de probă, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a inculpatei Luminiţa Perijoc pentru aceste două fapte.
Pe timpul urmăririi penale faţă de inculpată a fost luată de către procuror măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, ce a fost prelungită succesiv, măsură care expiră la data de 30 aprilie 2013.
Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii