Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanţa, tentaţie pentru Portul Viena și concernul Voestalpine

ro

11 Jun, 2015 15:41 3236 Marime text
 
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a fost astăzi gazda a trei delegații importante. Conducerea portului Viena, Karin Zipperer – director general și Friedrich Lehr – CEO, au vizitat pentru prima dată Portul Constanța. Vizita nu este una oarecare, mai ales că portul Viena a dezvoltat un terminal de containere, anul trecut. Conducerea portului Viena s-a declarat interesată de posibilitatea de a derula trafic de mărfuri containerizate pe relația Austria către Orientul Apropiat, Orientul Îndepărtat și regiunea Mării Negre, prin Constanța. Reprezentanții Portului Viena mai sunt interesați şi de terminalul auto și de cele de mărfuri generale din Portul Constanța.
De asemenea, şi o delegație a concernului Voestalpine a efectuat o vizită de lucru în port, fiind interesată de posibilitatea transportului de minereu și cărbune către combinatul din Linz - Austria, prin Constanța, necesarul anual al acestuia fiind de 10 milioane tone.
După întâlnirea cu conducerea CN APM SA, managerii austrieci au făcut un tur tehnic în Portul Constanța la bordul navei Anghel Saligny. Se pare că pe agenda vizitei, delegaţia are în plan şi întâlniri cu operatorii portuari.
În 2014, traficul de mărfuri între Portul Constanța și porturile austriece a fost de 2,4 milioane tone.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii