Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Română acţionează în cadrul campaniei “Alege viaţa! Condu preventiv!”

ro

21 Feb, 2015 15:13 1021 Marime text
Poliţiştii rutieri, sprijiniţi de poliţişti de ordine publică, acţionează, în perioada 20 - 22 februarie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere - Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere, depistării celor care comit abateri la regimul rutier, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier.

Ieri, aproape 1.400 de poliţişti, dintre care 1.094 de poliţişti de la rutieră, au acționat în trafic, cu 450 de echipamente de monitorizare a traficului și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, conform unui comunicat de presă al IGPR.

În urma activităților desfășurate, au constatat 6.099 de abateri la regimul vitezei, în 89 de cazuri fiind reţinut permisul de conducere, pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km./h. De asemenea, 5 motociclişti au fost sancţionaţi pentru nerespectarea legislaţiei rutiere în vigoare privind viteza de deplasare pe drumurile publice.

Activităţile derulate de poliţişti au ca scop salvarea de vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Sunt monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, fiind folosite aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii