Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL vrea să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta şi invită partidele din opoziţie la colaborare

ro

08 May, 2014 13:50 2303 Marime text
PNL a început discuțiile cu reprezentanții celorlalte partide din opoziție, „ca urmare a angajamentului luat pentru un proces amplu de transparenţă”, anunţă PNL Constanţa printr-un comunicat de presă. Proiectul de text al moţiunii de cenzură a fost transmis tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv deputaţilor independenţi, atât din Camera Deputaţilor, cât şi din Senat. „Partidul Național Liberal nu exclude cooperarea între forţe de dreapta, de opoziţie sau anti-PSD în anumite împrejurări şi anumite acțiuni parlamentare, cum este acum cazul moțiunii de cenzură”, se menţionează în comunicat.
Așadar, pe iniţiativa PNL de sancționare a Guvernului Ponta se conturează o colaborare cu PPDD şi cu PDL, precum şi cu Partidul Mişcarea Populară, care nu a necesitat niciun fel de coaliţie, niciun fel de negocieri. În acest moment, există un număr suficient de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură. 15 parlamentari ai PPDD s-au angajat la semnarea moțiunii de cenzură alături de parlamentarii liberali. De asemenea, și liderii PDL au declarat că susțin demersul liberalilor.
Calendarul acestei moțiuni de cenzură presupune ca în jurul datei de 13 mai să fie depusă, urmând să decurgă termenele parlamentare pentru dezbatere și votare, în jurul datei de 20 mai.
„PNL susține îmbunătățirea mediului de afaceri prin reducerea impozitării muncii și  prin măsuri de stimulare a economiei, precum scăderea cu cinci puncte procentuale a contribuțiilor de asigurări sociale. Măsura de scutire de impozit a profitului reinvestit, limitată la un termen scurt, pe care a adoptat-o Guvernul Ponta III reprezintă doar o formă de propagandă și o nouă încercare de a păcăli opinia publică. Ea este insuficientă și nu va avea efectul pe care societatea îl așteaptă, fiind mai degrabă o măsură propagandistică.
PSD trebuie să înțeleagă importanța proprietății private în dezvoltarea țării și să-și reconsidere poziția în legătură cu prima intabulare.  Proiectul de lege prin care 4 milioane de oameni puteau beneficia de intabularea gratuită a terenurilor agricole a fost respins de curând, în Parlament, de către PSD sub pretextul că nu permite cadrul bugetar, un motiv invocat de fiecare dată când PSD nu dorește să introducă o măsură în beneficiul românilor. Refuzul intabulării înseamnă menținerea unei piețe a speculațiilor, corupției, abuzurilor, a nefolosirii terenurilor și în consecință a sărăciei pentru cele 4 milioane de cetățeni.
Deși nu are voința politică de a adopta măsuri vitale pentru dezvoltarea României, PSD are grija protejării corupților de justiție. Această atitudine a social-democraților dovedește lipsa de respect pentru statul de drept, aroganță și transformarea obiectivului „dreptate până la capăt” în „protecție pentru corupții PSD””, explică liberalii.
În varianta de text comunicată grupurilor parlamentare, în afară de aceste trei capitole, referitoare la temele economice vizând reducerea fiscalităţii, proprietatea cu prima intabulare ca prioritate şi accentuarea corupţiei prin susţinerea baronilor locali în relaţia cu o justiţie independentă, PNL a considerat necesar introducerea unei referiri speciale la situaţia internaţională. „Guvernul Ponta 3 a dat dovadă de superficialitate, bâlbâială  şi lipsă de responsabilitate în privința situaţiei din Ucraina, acest comportament neputând să rămână nesancționat. Moţiunea de cenzură urmăreşte să creeze o dezbatere serioasă, responsabilă, astfel încât societatea românească să fie corect informată”, se mai arată în comunicatul dat publicităţii de PNL Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii