Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:05 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL şi-a stabilit priorităţile legislative pentru actuala sesiune parlamentară

ro

10 Sep, 2015 16:03 652 Marime text
 
Recent, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional şi a grupurilor parlamentare PNL, care a avut loc la Gura Humorului, PNL a discutat şi a stabilit o serie de priorităţi legislative pentru actuala sesiune parlamentară; printre aceste priorități se regăsindu-se adoptarea legii votului prin corespondență, legea învăţământului profesional, reglementări privind holdingurile, salarizarea bugetarilor, administraţia publică şi companiile de stat, modificarea statutului poliţistului şi rediscutarea unui nou proiect al legii sănătăţii.
 
Stabilirea acestor priorităţi legislative este răspunsul nostru, al liberalilor, la dificultăţile şi cerinţele stringente din sistemele vitale ale statului român, cum ar fi administraţia publică, educaţia, sănătatea şi economia, unde în multe cazuri coexistă reglementări care reflectă două concepţii diferite.
 
În opinia deputatului liberal Mihai Lupu, în toate aceste zone este nevoie de o mobilizare şi adoptarea de urgenţă a unor măsuri coerente, concrete şi capabile să stopeze derapajele, excesele şi abuzurile.
 
PNL face apel la bunul simţ şi responsabilitatea PSD, care are şansa, măcar în ultimul ceas, să mai repare ceva din răul produs în timpul guvernării. PNL solicită PSD să pună cetăţenii români mai presus de ambiţiile de partid, ambiții care deseori au blocat sau împiedicat procesul de reformă din educaţie, sănătate sau administraţie.
 
Un exemplu concret şi de actualitate este cererea PNL privind adoptarea votului prin corespondență până la începutul lunii noiembrie 2015. Legea votului prin corespondenţă este o soluţie necesară pentru a garanta exercitarea dreptului de vot pentru românii din străinătate în condiţii decente şi demne şi pentru a pune capăt multiplelor abuzuri în domeniul electoral săvârşite de Ponta.
 
În acelaşi registru se înscriu priorităţile PNL care vizează corectarea erorilor Guvernului Ponta în implementarea cardului de sănătate, a problemelor legate de actuala lege a educaţiei - în primul rând a celor legate de reglementările privind învăţământul profesional -, dar şi reluarea investiţiilor publice în infrastructură şi accelerarea la maximum a tuturor proiectelor de infrastructură.
 
Tuturor acestor exemple li se adaugă o serie de alte provocări  - toate priorităţi ale PNL -, cum ar fi: adoptarea unui program urgent de ajustare a cheltuielilor ineficiente şi neproductive – adevărate pierderi financiare – din administraţie şi companiile de stat, simplificarea legislaţiei şi eliminarea barierelor administrative şi legislative din calea afacerilor IMM-urilor, legea salarizării şi legea holdingurilor.
 
În acest sens, PNL îndeamnă toate partidele parlamentare la acţiune şi oferă soluţii viabile în această direcţie considerând că incertitudinea, întreţinerea vulnerabilităţilor şi a disfuncţionalităţilor din aceste domenii de maxim interes pentru statul român, reprezintă un cost în sine, un preţ pe care România şi cetăţenii săi îl plătesc scump în fiecare zi în materie de nivel de trai, servicii, drepturi şi obligaţii.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii