Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plaza Centers se retrage din România Teren de 26.000 mp în Constanţa, evaluat la 2,5 milioane euro

ro

06 Sep, 2014 20:55 1527 Marime text
Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Plaza Centers, aflat în proces de retragere de pe piaţa românească vinde terenurile deţinute în marile oraşe din România şi unde urmau să se construiască mall-uri, informează capital.ro.
 
Miliardarul israelian Mordechay Zisser (58 de ani) a avut foarte mult de pierdut pe de urma expunerii pe piaţa românească. El a investit, în principal prin intermediul Plaza Centers, peste 300 de milioane euro în şapte terenuri localizate în Iaşi, Timişoara, Slatina, Hunedoara, Tîrgu Mureş, Constanţa şi Miercurea Ciuc, în 75% din Casa Radio din Bucureşti, în clădirea de birouri Palazzo Ducale şi hotelul Radisson Blu (fostul Hotel Bucureşti de pe Calea Victoriei). Treptat, România a ajuns să cântărească cel mai mult în portofoliul de active al Plaza Centers şi la fel de mult în balanţa de pierderi, mai spune sursa citată.
 
Plaza Centers s-a aflat în insolvenţă din noiembrie 2013 şi până în iulie anul acesta. Ca parte a planului de reorganizare, investitorul a făcut o listă cu active a căror dezvoltare nu va fi realizată în următorii doi ani, pe care figurează toate proprietăţile din România, cu excepţia unui teren din Timişoara. Valoarea acestor active a fost redusă în urma evaluării din iulie cu peste 35% faţă de raportul din decembrie 2013. Astfel, terenul din Constanţa a fost reevaluat la cinci milioane de euro.
 
Pierderile suferite de Plaza Centers în urma deprecierii valorii activelor din România se ridică la 44 de milioane de euro, conform capital.ro. Plaza Centers accelerează procesul de vânzare al proprietăţilor din Miercurea Ciuc, Hunedoara şi Constanţa, oferind reduceri de preţ. Astfel, terenul din Constanţa este pus pe piaţă la 2,5 milioane euro, cu o reducere de 50%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii