Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:29 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Penitenciarele primesc bani pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție

ro

01 Jul, 2015 19:17 749 Marime text
 
Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat, astăzi, că bugetul Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor (ANP) va fi suplimentat în vederea îmbunătăţirii condiţiilor din fiecare unitate, potrivit romanialibera.ro.

Referitor la condamnările la CEDO privind condițiile din penitenciare, Robert Cazanciuc a declarat că acestea trebuie îmbunătăţite.

El a precizat că, în încercarea de a găsi finanţare europeană pentru rezolvarea acestei probleme, el şi 11 omologi ai săi s-au adresat Comisiei Europene, care urmează să trimită un răspuns.

Întrebat ce măsuri concrete pregăteşte ca ministru al Justiţiei în această privinţă, Cazanciuc a arătat că la rectificarea bugeară din luna iulie bugetul ANP va fi suplimentat şi va fi creat un program prin care să fie îmbunătăţite condiţiile din fiecare penitenciar în parte.

„Nu vom putea face minuni. Dar sigur vom îmbunătăţi condiţiile, începând de la condiţiile de cazare efectivă până la accesul la anumite lucruri obişnuite, pentru o persoană privată de libertate", a mai spus Cazanciuc.Sursa: romanialibera.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii