Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operatoarele de la STS instruiesc copiii din taberele de pe litoral sa foloseasca 112

ro

23 Jul, 2011 09:52 971 Marime text
Ofiţerii de relaţii publice şi specialiştii 112 din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) desfăşoară, pe litoral, acţiuni de informare şi educare referitoare la importanţa, utilitatea şi necesitatea folosirii corecte a Numărului unic de urgenţă 112.

Operatoarele Dispeceratului 112 Constanţa se întâlnesc cu copiii aflaţi în vacanţă în taberele Năvodari, Eforie Nord, Eforie Sud şi 2 Mai şi îi învaţă despre importanţa numărului 112 şi despre modul corect de apelare. Sub îndrumarea jurnaliştilor de la 'Radio 3 Net' şi 'Kids Radio' (posturi ale 'Radio România'), elevii participă la concursuri, primesc premii şi materiale de informare (tricouri, şepci, rucsacuri, brelocuri şi alte obiecte imprimate cu sigla apelului de urgenţă ) şi dansează pe ritmurile imnului 112, interpretat de ambasadorul onorific Monica Anghel.

Pentru turiştii români şi străini, la 'Radio Constanţa - Radio Vacanţa' sunt difuzate zilnic spoturi în limbile româna, engleză, franceză. germană, rusă şi italiană, spoturi de informare înregistrate chiar cu vocile unor operatoare de la 112.

Pentru elevii care sunt în Năvodari, staţia locală 'Radio Vacanţa Copiilor' are programe speciale de informare şi organizează, direct pe plajă, concursuri cu premii.

În această vară, s-au alăturat Campaniei de informare 112 a STS postul de radio 'Magic FM', care emite pentru turiştii de pe plaja din Neptun, şi staţia locală 'Rock FM', care transmite prin difuzoarele amplasate pe plaja din Vama Veche. Redactorii 'Magic FM' şi 'Rock FM' transmit mesaje despre Numărul unic de urgenţă şi organizează concursuri cu premii având ca temă sistemul 112.

Turiştii români şi străini primesc pliante referitoare la importanţa şi utilitatea numărului 112. În diverse locuri publice au fost amplasate afişe cu informaţii despre Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii