Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:50 25 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Omul de radio şi televiziune Andrei Gheorghe a murit în această seară! Avea 56 de ani!

ro

19 Mar, 2018 23:30 6329 Marime text

Omul de radio şi televiziune, Andrei Gheorghe a murit în această seară. Avea 56 de ani. A fost găsit decedat, în baie în locuinţa sa din Voluntari de către îngrijitorul casei. Bărbatul a sunat la 112, iar medicii nu au putut decât să constate decesul. Apelul la 112 a fost efectuat la ora 22:25.

Andrei Gheorghe, s-a născut la 14 ianuarie 1962, Lipeţk, Rusia şi a fost un prezentator şi realizator de emisiuni radio şi televiziune din România, realizator de filme documentare, de scurt şi lung metraj. Tatăl lui, originar din România, a studiat la şcoala de aviaţie din Lipeţk, Rusia, iar mama sa rusoaică fiind, era chiar fiica comandantului şcolii de aviaţie. Andrei a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (secţia rusă-engleză), Universitatea din Bucureşti. Între 1991 şi 1993 a fost reporter special la Radio Constanţa şi a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanţa (1993- 1996; "Videomania", "Vineri 13"). Pro FM Bucureşti (1996-2002;"Midnight Killer" "13-14"), şi "Lanţul Slăbiciunilor" la Pro TV.

În 2002 şi 2003 realizează la Antena 1 emisiunea "Gheorghe" şi reia emisiunea "13-14 cu Andrei", mai întâi la Radio 21, şi apoi în perioada 2005-2006, la Radio Total.

A avut un rol secundar în filmele „Amen” al lui Costa Gavras, Tinereţe fără tinereţe al lui Francis Ford Coppola (film aflat în faza de preproducţie) şi a colaborat cu Paraziţii pentru albumul Irefutabil. În 2004 este consilier media şi realizator de emisiuni ("Politica, frate!" şi "Am o ştire pentru tine!") la Realitatea TV. A scris la "Academia Caţavencu" şi în ghidul "24-FUN". În afară de realizarea de emisiuni radio şi TV, a deţinut funcţii de conducere la posturile unde a lucrat: director general al Radio Sky Constanţa şi Pro FM Bucureşti, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 Bucureşti. În 2006 în colecţia "Ego Publicistică" de la Polirom a apărut volumul "Midnight Killer - Banalitatea s-a născut la oraş", însoţit de un CD audio.

A mai realizat un scurt metraj (în 2008) numit "Dubla personalitate". A fost realizatorul emisiunii "Cu Gheorghe şi Mihaiu" de la Radio Guerilla şi a acceptat provocarea de la Kanal D pentru a modera cel mai îndrăzneţ reality-show românesc: "Rătăciţi în Panama".

A avut în 2009 un nou proiect „www.presa.nu”. Din data de 5 ianuarie 2010 s-a ocupat cu organizarea departamentului de comunicare din cadrul Ministerului de Finanţe până în luna februarie a aceluiaşi an. Din data de 3 octombrie 2010 realizează emisiunea "Salutare Naţiune" pe canalul Prime în Chişinău, Republica Moldova. Din data de 24 octombrie 2010 realizează emisiunea "Clubul de poker" pe canalul Prima TV în România. Din data de 13 februarie 2012 realizează emisiunea "Oameni şi oameni" pe canalul The Money Channel.

Carieră cinematografică şi colaborarea muzicală - Dubla personalitate (2008), la care este şi scenarist, Youth Without Youth / Tinereţe fără tinereţe (2007) - şofer de taxi , Amen. / Amen (2002) - ofiţer francez . A colaborat cu trupa Paraziţii pentru albumul "Irefutabil".

UPDATE - Îngrijitorul casei sale a chemat poliţia. La această oră, criminaliştii au ajuns la casa lui Andrei Gheorghe din Voluntari. Din primele informaţii, Poliţia a calificat decesul deocamdată drept moarte suspectă. Urmează să se clarifice cauzele decesului. 


Mesajele din partea prietenilor, colaboratorilor sau fanilor au început să curgă pe paginile de socializare ale omului de radio şi televiziune. Iată câteva dintre ele:

“Până acum, Andrei era prea mult pentru noi. De acum, o să ne lipsească”
"Rest in peace, Andrei Gheorghe!"
"Noapte bunNoapte bună, Andrei! R. I. P."
“România e ţara în care nimic niciodată nu se termină!” - Andrei Gheorghe
"Drum bun... prieten drag..."
"Dumnezeu sa te odihneasca in pace Andrei Gheorghe!"
"A murit un prieten. Dumnezeu sa te odihneasca!"
"Din păcate, știrea se confirmă. Andrei Gheorghe a murit. Îmi pare extrem, extrem de rău. Ne mai întâlnim noi să tragem un fum."
"Andrei Gheorghe sper sa fii intr-un loc mai bun! Odihna in Lumina!”
“Dumnezeu sa fie cu el....nu ma gandeam ...ca deja ...a terminat de vazut si povestit viata lui...”
“Dumnezeu isi face trust media....Sa ai odihna vesnica, Andrei Gheorghe!”
“Lumea e un loc mai urat fara Andrei Gheorghe “!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii