Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:19 18 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O vară fără tarabe, ochelari de soare sau ponei. Vom avea biciclete și minicaruri mai puține (galerie foto)

ro

22 Apr, 2016 12:05 3118 Marime text
Astăzi a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanţa. Au fost 15 consilieri prezenţi. Pe ordinea de zi s-au aflat patru proiecte. Proiectul 1 a fost retras în primele minute de la începerea şedinţei.

Celelalte trei proiecte au trecut cu unanimitate de voturi. Aşa încât, şedinţa a fost una scurtă. Consilierii au decis ca următoarea şedinţă ordinară să aibă loc în 27 aprilie.

Şedinţa a avut loc în staţiunea Mamaia, în parcarea Albatros. Viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, a ales acest loc pentru şedinţă pentru că cel puţin două proiecte de hotărâre de pe.ordinea de zi vizează Regulamentul de funcţionare a staţiunii Mamaia.

Pentru a putea măsura nivelul decibelilor muzicii care se aude din boxe, Poliţia Locală a fost dotată cu sonomentru clasa A. De asemenea nu vor mai fi permise tarabele de comercializare a ochelarilor de soare, vor dispărea poneii de tot, iar tarabele de legume-fructe au fost limitate la trei, în puncte cheie din staţiune. Totodată, centrele de închiriere a bicicletelor vor fi reduse şi vor putea fi închiriate doar biciclete de o persoană. Şi minicarurile vor avea alte reglementări de traseu. Dispare şi autorizarea punctelor cu alte destinaţie de la terasele de alimentaţie publică.
 
Beach-barurile pot funcţiona non-stop dacă respectă nivelul de zgomot şi codul CAEN pentru care au fost autorizate.

„În Satul de Vacanţă nu vom mai autoriza nicio activitate care tranzitează Satul de Vacanţă. Vrem un comerț civilizat”, spune Făgădău.


În ceea ce priveşte parcarea ce va fi inaugurată acum, aceasta va fi gratuită, după cum spune viceprimarul. Ea va avea 394 locuri de parcare.

„Vom face o vizită în week-end ca să vedem cum arată staţiunea Mamaia. Eu cred că astăzi staţiunea este pregătită să îşi întâmpine turiştii”, spune Făgădău.


Viceprimarul cu atribuţii de primar a mai spus că nu vom avea Ziua Constanţei.
 

„E voinţa mea politică”, a spus Făgădău. Sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?

Comentarii