Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă raportare a IPJ Constanţa despre referendum

ro

29 Jul, 2012 23:01 923 Marime text
Astăzi, 29 iulie a.c., în intervalul orar 07.00 – 16.00, echipele M.A.I. special constituite la nivelul judeţului Constanţa au înregistrat sau fac verificări cu privire la producerea a 8 incidente semnalate referitoare la desfăşurarea referendumului.
 
Astfel, au fost înregistrate două sesizări care privesc continuarea campaniei pentru referendum după finalizarea acesteia. Două sesizări au fost înregistrate cu privire la încălcarea prevederilor Art. 55, alin. 1 („Tipărirea şi utilizarea de buletine de vot false, introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegător sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale”) din Legea 3/2000. 
 
De asemenea, poliţiştii au înregistrat două sesizări pentru încălcarea prevederilor Art. 52, alin. 1 („Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum”) din legea menţionată anterior.  În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii din Mamaia au fost sesizaţi cu privire la faptul că au fost încălcate prevederile Art. 54, alin. 1 („Promisiunea, oferire sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului”) din Legea 3/2000.
 
Poliţiştii de frontieră aflaţi în paza unei secţii de votare din staţiunea Neptun au surprins o persoană în timp ce îşi fotografia buletinul de vot, cazul fiind preluat de către poliţişti, care fac cercetări sub coordonarea procurorului de caz pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute la Art. 53 alin. 1 („Violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane”) din Legea 3/2000. În prezent, poliţiştii efectuează cercetări pentru clarificarea tuturor situaţiilor semnalate şi înregistrate.
 
Totodată, poliţiştii constănţeni au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale conform Legii 61/1991 pentru consumul de alcool la o distanţă mai mică de 500 de metri de zona secţiilor de votare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii