Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă disciplină obligatorie în şcoli şi facultăţi - "Noţiuni de prim-ajutor"

ro

30 Nov, 2015 16:58 908 Marime text
 
Disciplina "Noţiuni de prim-ajutor" ar putea deveni obligatorie în învăţământul preuniversitar şi universitar.

"În toate nivelurile sistemului naţional de învăţământ, preuniversitar şi universitar, cu excepţia celui prevăzut la art 23. alin 1.lit a, se include disciplina Noţiuni de prim ajutor ca disciplină obligatorie de studiu. Planul şi programa naţională precum şi condiţiile ce trebuie îndeplinite de personalul didactic pentru disciplina Noţiuni de prim ajutor se aprobă prin ordin comun al Ministerului Educaţiei Naţionale şi al Ministerului Sănătăţii", se arată într-o propunere semnată de 37 de parlamentari.
 
Iniţiativa legislativă a fost depusă la 25 noiembrie la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi se află în consultare publică până la data de 30 decembrie 2015. Iniţiatorii îşi motivează acest demers prin necesitatea ca fiecare individ să ştie să acţioneze atunci când se află în faţa unei urgenţe medicale sau să cunoască modalităţile de a evita sau reacţiona în faţa unui pericol cu potenţial vital.
 
"Actuala pregătire necorespunzătoare a populaţiei privind acodarea primului ajutor e cauzată în primul rând de slaba eficienţă a actualelor programe. (...) Scopul legii este de a corecta aceste deficienţe şi de a introduce noţiunile de prim-ajutor ca disciplină obligatorie de studiu", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii