Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O grefieră din Bacău, condamnată pentru trafic de influență

ro

25 Aug, 2015 23:34 1282 Marime text
O grefieră de la Tribunalul Bacău a fost condamnată definitiv la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, scrie b1.ro. Sentinţa instanţei este definitivă.
 
Grefiera este acuzată că, în complicitate cu altă persoană, a cerut bani de la mai multe persoane cărora le dădea de înţeles că este judecătoare şi că poate interveni în dosarele penale ale acestora pe lângă judecătorii Curţii de Apel Bacău.
 
Viorica Stanciu, în complicitate cu Sorinel Voroneanu, care o prezenta pe aceasta ca fiind judecător la Bacău, a pretins de la o femeie, în septembrie 2014, suma de 50.000 de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor magistraţi de la Curtea de Apel Bacău, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA. În schimbul banilor, grefiera ar fi urmat, susțin anchetatorii, să îi determine pe judecători să pronunţe o hotărâre de punere în libertate a unei persoane, aflată în arest preventiv, sau o decizie de înlocuire a detenţiei provizorii cu o altă măsură preventivă.
 
Sursa foto: www.bacau.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii