Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O celebră actriţă a Teatrului de Stat Constanţa împlineşte 86 de ani

ro

30 Jan, 2017 11:32 1979 Marime text

Mâine, 31 ianuarie, actriţa Ileana Ploscaru, decana de vârstă a Teatrului de Stat Constanţa, cetăţean de onoare al municipiului, împlineşte 86 de ani, dintre care 66 şi i-a petrecut pe scenă. 

Deşi are o activitate lungă în lumea teatrului, Ileana Ploscaru continuă să încânte publicul, asta după ce, cu două săptămâni în urmă, a încântat  publicul constănţean cu performanţa din piesa „Bătrâna şi hoţul”,  iar admiratorii săi o mai pot vedea pe scenă în „Titanic Vals”, „Scaiul” sau „Trei surori”. 

Ileana Ploscaru a vorbit despre cum anume şi-a început cariera artistică. 

 „Eram în concediu de la Teatrul Naţional la Constanţa, a început o poveste de dragoste mare, cât marea. Intrase în viaţa mea un bărbat legat de mare, care făcea yachting, iubea albastrul marin şi eu, înflăcărată de frumuseţea care mi se arăta, am decis să-mi urmez inima. Am luat-o astfel de la început, lăsând în urmă tot ce clădisem până atunci. Şi nu am regretat niciodată. Bărbatul care m-a adus la Constanţa mi-a devenit soţ, am fost împreună o viaţă întreagă şi niciodată nu am regretat povestea de iubire care mi-a schimbat destinul. Şi tot ca într-o poveste de iubire au urmat aceşti 55 de ani de scenă, pe care am urcat mereu cu aceeaşi poftă de a juca”.

 
Ileana Ploscaru a jucat orice: comedie, dramă, teatru contemporan, teatru antic, vodeviluri, a umplut scena cu talentul, inefabilul, farmecul ei. Se poate spune fără a greşi că este actriţa totală, care ştie să abordeze orice tip de rol, care ştie să se joace jucând. 

Mia citeşte şi: 

Portrete. Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea. Pe scena vieţii. Marii actori ai Constanţei (Xll) - galerie foto


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii