Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O Bancă Centrală își schimbă bancnotele după inițiativa unui băiat orb de 13 ani

ro

19 Feb, 2015 22:31 1031 Marime text
Bancă Centrală din Australia își schimbă bancnotele după ce un băiat nevăzător, în vârstă de 13 ani, a rugat oficialii să printeze bancnote tactile. Ideea lui Connor McLeod a venit atunci când a primit bani de Crăciun, dar nu a putut să își dea seamă de sumă pe care o deținea, informează HotNews.ro. 
 
"Am primit niște bancnote de Crăciun și o tot întrebăm pe mamă cât mi-au dat. Nu am atins banii pentru că era enervant și penibil că nu le puteam diferenția, dar puteam diferenția monezile, așa că atunci când cumpărăm ceva, plăteam în monezi", spune băiatul. 
 
"Atunci mi-am dat seamă că viață mea nu se va putea învârti în jurul monezilor, așa că m-am gândit să fac lucrurile mai ușoare pentru mine, dar și pentru ceilalți", a explicat Connor. 
 
Connor a demarat o petiție în care cerea că persoanele nevăzătoare să poată fi capabile să diferențieze bancnoteze. 
 
Comisia pentru Drepturile Omului și organizația Vision Australia i-au susținut campania, petiția fiind semnată de 57.000 de persoane. 
 
După ce Connor s-a întâlnit cu oficiali ai Băncii Centrală, aceștia au decis să transforme toate bancnotele în bancnote tactile.



Sursa: HotNews
Sursa foto: stirileprotv.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii