Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:04 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu cumpărați bilete de avion pentru SUA înainte de a primi paşaportul cu viza!

ro

18 Jun, 2015 20:25 1507 Marime text
Secţia Consulară a Ambasadei SUA a revenit, astăzi, cu noi precizări privind problemele tehnice privind tipărirea vizelor, recomandându-le românilor să nu cumpere bilete de avion sau să plătească rezervarea la hotel înainte de a primi paşaportul cu viza. "Din cauza problemelor tehnice, ne găsim în imposibilitatea de a tipări vize temporare sau de imigrare. Dacă viza v-a fost aprobată, vor fi întârzieri semnificative până când vă vom putea returna paşaportul. Vă recomandăm să NU cumpăraţi bilete de avion sau să plătiţi rezervarea la hotel înainte de a primi paşaportul cu viza. Aceste probleme tehnice afectează toate posturile consulare la nivel global, nu doar România. Lucrăm la rezolvarea acestor probleme", se arată într-un mesaj postat astăzi pe site de Secţia Consulară a Ambasadei SUA la Bucureşti.
Marţi, pe site-ul Ambasadei SUA a fost postat un mesaj referitor la problemele tehnice la nivel global cu care se confruntă Biroul pentru Afaceri Consulare al Departamentului de Stat în procesarea paşapoartelor şi vizelor, indiferent de ţară, categorie de viză sau paşaport. Secţia Consulară precizează că, la momentul actual, nu poate tipări vize (de imigrare şi temporare) aprobate după data de 8 iunie 2015. "Suplimentar, Ambasadele şi Consulatele SUA nu pot procesa formularele DS-160 completate după data de 9 iunie 2015", se mai arată în anunţ.
"Persoanele care au interviuri programate în perioada 14-20 iunie 2015 trebuie să efectueze o reporgramare, dacă au completat formularul DS-160 după data de 9 iunie 2015. Interviurile pot fi reprogramate urmând instrucţiunile de pe acest site. Solicitanţii de viză care au completat formularul DS-160 înainte de 9 iunie 2015 pot susţine interviul deja programat", precizează Secţia Consulară a Ambasadei SUA.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii