Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Normal că am semnat” Dan Șova despre transferul de acțiuni ale Portului Constanța

ro

10 May, 2014 10:17 2209 Marime text

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a declarat, ieri, la o conferință de presă susținută la Mediaș, că este de acord cu transferul de acțiuni ale Portului Constanța către Consiliul Local. Întrebat dacă a semnat pentru acest transfer, ministrul a răspuns: "Domnul Preşedinte Băsescu, când vorbeşte de probleme juridice, se împiedică-n şireturi, ca să spun aşa. Normal că am semnat. E foarte greşit informat domnia sa. Vreau să vă spun că transferul a 13 la sută din ceea ce deţine Ministerul Transportului, care are 60 la sută în acest moment, este operaţiunea care se face în conformitate cu regulile Uniunii Europene. Comisia Europeană este informată despre această operaţiune şi aspectele tehnice ale operaţiunii nu vor fi realizate decât în conformitate cu înţelegerea pe care o vom avea şi cu Comisia Europeană. Ce vorbeşte dânsul de infracţiuni...”
A adăugat că, dacă la Constanța ar fi vorba de o ilegalitate, situația s-ar descrie ca o tentative la infracțiunie, iar aceasta se pedepsește, totți cei impălicații fiind „ridicați”.

Această declarație vine în contextul în care președintele României, Traian Băsescu, a declarat joi despre transferal acțiunilor: "Ilegalitatea este majoră şi sfatul meu către cei care vor fi împunşi să semneze şi să avizeze această hotărâre este să nu o semneze. Eventual să îl lase pe Victor Viorel să o semneze singur". 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii