Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi informații în dosarul Băsescu-Bercea. Vezi ce le-a declarat Mircea Băsescu judecătorilor

ro

30 Jun, 2014 13:50 2013 Marime text
Fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu, le-a declarat judecătorilor că nu a văzut niciodată banii de la familia lui Sandu Anghel (Bercea Mondial), ci doar punga în care se aflau aceștia, transmite Digi 24.

Mircea Băsescu a mai afirmat că familia interlopului a făcut presiuni, în repetate rânduri, pentru a-i cere să intervină pe lângă preşedintele Traian Băsescu, pentru a-l scoate pe Bercea Mondial din pușcărie.

Cei 250.000 de euro ar fi fost aduși de presupusul complice, Marian Căpățână, pentru a fi dați familiei Anghel, în urma unui împumut mai vechi, a mai spus fratele președintelui, scrie Digi 24.

Mircea Băsescu a menționat că sprijinul promis celor din familia Anghel urma să fie acordat prin intermediul unui avocat, care, însă, s-a dovedit că nu era specializat în asemenea procese.

Amintim că Mircea Băsescu și Marian Căpățână sunt arestați preventiv. Pe toată durata anchetei cei doi și-au susținut nevinovăția.

Fratele președintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluție favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel (Bercea Mondial) era judecat pentru tentativă de omor, întrucât și-a înjunghiat un nepot.

Totodată, în urma unei plângeri formulate de Mircea Băsescu, mai mulţi membri ai familiei Anghel sunt trimişi în judecată pentru că l-ar fi şantajat pe fratele președintelui. Aceștia sunt cercetaţi pentru că i-ar fi solicitat lui Mircea Băsescu suma de 280.000 de euro, ameninţând că în cazul în care nu vor intra în posesia banilor, vor dezvălui informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, afirmând că dețin mai multe înregistrări audio-video pe care le-au depus la DNA, făcând și publice o parte dintre acestea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii