Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:31 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navă istorică încărcată cu vizitatori din Germania, la Cernavodă

ro

10 Jul, 2015 14:51 643 Marime text
 
Oraşul Cernavodă va avea onoarea de a primi în vizită, în perioada 11-12 iulie, o delegaţie importantă din Ulm, Germania, formată din 30 de personalităţi, membri ai Consiliul Oraşelor şi Regiunilor de pe Dunăre. 

Delegaţii, vor ajunge la Cernavodă pe Dunăre, cu ajutorul unei nave istorice „Ulmer Schachtel" (Cutia din Ulm), care deţine o poveste interesantă. În urmă cu  trei sute de ani, mii de oameni -șvabi au Dunării- a plecat din Ulm pe Dunăre pe „Ulmer Schachtel", ambarcaţiune simplă din lemn, în sudul Ungariei, spre Banat, la Batschka, în speranța de a găsi un nou cămin.  

De-a lungul secolelor au produs peisaje fertile și au stabilit să trăiască în pace cu alte popoare. „Ulmer Schachtel" a servit ca o navă de transport pentru mărfuri și persoane, până la începutul secolului XX.

În acest an, călătoria se va desfăşura  sub conducerea primarului Ivo Gönner, președintele Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării, în perioada 9- 14 iulie, vizitând Dunărea de Jos bulgară și română de la Ruse la Tulcea, eveniment organizat cu scopul de promovare a Strategia UE pentru regiunea Dunării, şi de asemenea, în semn de prietenie pentru oraşele de oe Dunăre, partenere CORD.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii