Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei cere demisia lui Varujan Vosganian din Senat

ro

27 Feb, 2015 20:07 1171 Marime text
Europarlamentarul Monica Macovei a cerut senatorului Varujan Vosganian să îşi dea demisia din Senat pentru a putea fi cercetat, ea considerând că plecarea acestuia din PNL nu este suficientă în condiţiile în care a rămas cu imunitatea parlamentară, conform voceatransilvaniei.ro.

„Există bariera Parlamentului, care câteodată se ridică, altădată rămâne lăsată. Sunt supărată pentru cazul Vosganian, că iar s-a respins în Senat cererea de ridicare a imunităţii pentru cercetare. Este inadmisibil aşa ceva, reacţia PNL a fost tardivă şi moale. Gorghiu i-a cerut să-şi dea demisia din partid, şi preşedintele Iohannis a avut o reacţie tardivă, nu s-a întâmplat nimic. Vosganian a rămas cu imunitate, nu poate fi cercetat, este senator în continuare. Soluţia corectă este să îşi dea demisia din Senat pentru a putea fi cercetat, demisia din partid nu înseamnă nimic, şi îi cer acest lucru. PNL să facă o anchetă internă şi să îi dea afară din partid pe cei care au votat împotriva ridicării imunităţii lui Varujan Vosganian”, a spus Macovei.

Aceasta a afirmat că doreşte să tragă un semnal de alarmă în legătură cu decizia de săptămâna viitoare în cazul lui Borbely Laszlo, în care se cere aviz de cercetare ca fost ministru.

Europarlamentarul a adăugat că, în momentul de faţă, „se vede puroiul din clasa politică”.

Monica Macovei participă, vineri, la Cluj-Napoca, la o conferinţă regională a asociaţiei M10, urmând ca duminică să îşi lanseze la Bucureşti, propriul partid.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii