Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Momente din viaţa pompierilor creionate în alb şi negru de unul dintre salvatorii de la ISU „Dobrogea“ (galerie foto)

ro

11 Sep, 2016 22:13 5577 Marime text
Înfruntă pericole reale în fiecare zi, au parte de zeci, poate chiar sute de misiuni imprevizibile, însă, pe lângă asta, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ au şi talent. O demonstrează Iulian Amătioae, un tânăr de 28 de ani, înrolat în lupta cu flăcările, însă care mânuieşte cât se poate de bine şi arta desenului.

A reuşit ca în şase schiţe elaborate în creion să surprindă viaţa reală a pompierilor, care „prinde culoare prin fiecare misiune“.

Desenele lui Iulian sunt o dovadă că, după ce-şi scot echipamentul de protecţie şi eroii noştri în lupta cu flăcările, devin oameni obişnuiţi, cu emoţii, dorinţe, aşteptări, speranţe, dar şi pasiuni, după cum o spun chiar ei.

Iulian lucrează doar de un an la ISU Dobrogea. Este detaşat la Grupul 2 de Intervenție de la Staţia de Pompieri Tuzla. Acasă îl aşteaptă o soţie, foarte mândră să-i fie alături.

Pe lângă responsabilitățile inerente, Iulian Amătioae este pasionat de desen. Creionează momente ce i-au rămas în minte, din timpul misiunilor la care a participat.

„Este o meserie grea, dar foarte frumoasă. Grea în sensul de risc, pericol, dar fără ezitări foarte, foarte frumoasă“, a spus Iulian Amătioae, pentru ZIUA de Constanţa.


Foto: Facebook/Iulian Amatioae (ISU Dobrogea)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii