Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:35 28 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mihai Fifor prezent la manifestările de pe Vârful Caraiman

ro

13 Sep, 2018 14:02 878 Marime text
Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va participa vineri 14 septembrie, începând cu ora 15.00, la deschiderea simpozionului dedicat celebrării Marii Uniri şi a împlinirii a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului, şi sâmbătă, 15 septembrie, începând cu ora 11.00, la ceremonia depunerii de coroane de flori ce va avea loc la monumentul de pe Vârful Caraiman.

La manifestările organizate de Ministerul Apărării Naționale, dedicate comemorării Primului Război Mondial, celebrării Marii Uniri şi împlinirii a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman, vor lua parte Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, Alteța Sa Regală Principele Radu, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, militari activi, în rezervă sau în retragere, precum și un grup de elevi reprezentând comunităţile istorice româneşti de peste graniţe.
 
Programul manifestărilor de mai sus include:

- vineri, 14 septembrie de la ora 15.00, la Centrul de pregătire pentru personalul din industrie (str. Paltinului, nr.16, Bușteni), o manifestare științifică ce cuprinde expuneri ale unor personalități culturale și științifice și ale reprezentanților conducerii M.Ap.N., vizionarea filmul documentar dedicat aniversării Centenarului Marii Uniri și lansarea Albumului Monografic cu titlul ,,Crucea - slăvitul semn de biruinţă în Războiul de Întregire a României - 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri”.

- sâmbătă, 15 septembrie de la ora 11.00, la Crucea Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman, ceremonie de depuneri de coroane de flori, prezentarea simbolisticii Crucii Caraiman și a acțiunilor Armatei României în Războiul de  Întregire a Neamului, o demonstraţie de reconstituire istorico-militară organizată de Asociaţia Tradiţia Militară, precum şi un recital susţinut de către maestrul naist Nicolae Voiculeţ.

În același timp, în Bușteni vor fi prezentate publicului larg expoziții dedicate evenimentului, vor avea loc exerciții demonstrative (supravieţuire, escaladă şi tiroliană, intervenţie EOD etc). În seara zilei de 15 septembrie, începând cu ora 18.00, Muzica Militară a Academiei Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov va susţine un concert de muzică.

În continuarea spectacolului, maestrul Nicolae Voiculeţ va avea un moment artistic la nai, fiind urmat de un recital susţinut de către formaţiile artistice aparţinând Cercurilor militare din Curtea de Argeş şi Câmpulung Muscel, ale elevilor Colegiului Naţional Militar ,,Dimitrie Cantemir” din Breaza, ale grupurilor cultural-artistice din oraşul Buşteni, precum şi ale elevilor din comunităţile istorice româneşti de peste graniţe (elevii din comunitătile istorice românești din Bulgaria, Republica Moldova, Serbia și Ucraina vor purta costume populare specifice zonelor pe care le reprezintă).
 
 
 

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii