Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:06 26 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Gabriel Leș participă la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu la ceremonia de certificare a detașamentului italian pentru poliție aeriană

ro

13 May, 2019 09:35 670 Marime text
Ceremonia de certificare a detașamentului italian în vederea executării serviciului de poliție aeriană întărită va avea loc, în prezența ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, marți, 14 mai, începând cu ora 11.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. 

Potrivit MApN, detașamentul italian, format din aproximativ 130 de militari (piloți și personal tehnic) cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de poliție aeriană în următoarele patru luni, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române (cu aeronave MiG-21 LanceR), sub comandă NATO.

Aeronavele Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene au sosit în România în urmă cu 10 zile.

„Forțele Aeriene Italiene (IAF) se află la prima misiune în România și iau parte la aceasta, pe bază rotațională cu alte națiuni aliate, ca parte a operațiunii Reassurance.
Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre forțele aeriene române și italiene” - au transmis reprezentanții MApN.


Dislocarea avioanelor IAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței, atât în zona de nord, cât și în zona de sud, și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii