Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:26 24 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Legea rezerviştilor militari intră în vigoare de la 1 ianuarie 2017

ro

27 Aug, 2016 22:21 1077 Marime text
Ministerul Apărării Naţionale contează pe o cifră estimativă de 2.700 de rezervişti voluntari pentru 2017, iar, la ora actuală, instituţia este într-o fază avansată de elaborare a normelor metodologice pentru legea rezerviştilor voluntari, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.

„La ora actuală, suntem într-o fază avansată de elaborare a normelor metodologice pentru că legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2017. Deja avem în vedere în primul rând o prioritate. Vom merge mai ales pe cei interesaţi care nu au un background militar, dar au cunoştinţele necesare pentru a se familiariza mai uşor cu tehnologia modernă cu care operăm la ora actuală în armată, cu procedurile pe care le avem şi contăm pe o cifră estimativă pentru 2017 de 2.700 de rezervişti voluntari care ar fi antrenaţi în acest proces“, a declarat Mihnea Motoc, la Realitatea Tv.


Fostul ministru al Apărării, Mircea Duşa, declara, în octombrie 2015, că pot deveni rezervişti militari toţi tinerii care doresc acest lucru, încheind un contract cu MApN pe patru ani, în care trebuie să participe la instruire 15 zile pe an şi primesc 10 la sută din funcţia de bază.

În perioada de pregătire, rezerviştii voluntari vor fi detaşaţi la Ministerul Apărării Naţionale.

Numărul de rezervişti voluntari va fi stabilit în funcţie de prevederile din bugetul Ministerului Apărării Naţionale anual.

Duşa a explicat că atunci când serviciul militar obligatoriu a fost desfiinţat (odată cu reviziuirea constituţiei din 2003) nu s-a pus nimic în loc din punct de vedere legislativ ca să se asigure instruirea şi pregătirea populaţiei şi refacerea rezervei de cadre a MApN.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii