Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii în rezervă, chemaţi de urgenţă să semneze cererea de recalculare a pensiilor

ro

28 Aug, 2010 15:17 2463 Marime text

Semnaţi recalcularea pensiilor dacă nu vreţi să fiţi plătiţi mizerabil. Pare să fie îndemnul Ministerului Apărării şi a celui de Interne la adresa a peste 250.000 de cadre în rezervă. Toţi militarii sunt chemaţi în sistem de urgenţă la comisariatele de care aparţin pentru a semna voluntar cererea de recalculare.

Zvonul că pensia obţinută în regim special s-ar putea micşora după recalculare a făcut-o pe Antoneta Budur să meargă la comisariatul de care aparţine. Aşa a aflat că are de completat un tipizat emis de MAPN şi MI prin care solicită de bunăvoie reanalizarea dosarului de pensie.

Antoneta Budur are în spate 34 de ani de muncă. La început a fost în Ministerul Apărării. După 1990 a trecut în structurile Ministerului de Interne şi a ajuns şef al Jandarmeriei Ilfov. Nu se fereşte să spună că are acum o pensie de peste 4.000 de lei. Recalcularea o poate aduce sub pragul de 1500 de lei.

"Prin recalcularea pensiilor militare se taie 60% din aceasta", a declarat Antoneta Budur, general în rezervă.

Autorităţile au întocmit şi un plan de bătaie. Noua lege de recalculare face referire la sistemul de pensii din mediul civil. Dar, în armată, ordinul e clar şi nu se dicută. Dacă nu completaţi cererea, pensia militară va fi recalculată având ca reper salariul mediu pe economie.

Decizia a provocat reacţii dure şi în rândul rezerviştilor din Constanţa, de exemplu. Într-o scrisoare către premier, militarii solicită demiterea ministrului Oprea. Sindicatele celor trecuţi în rezervă susţin că nu este prima oară când guvernul doreşte recalcularea pensiilor.

În mod normal reclacularea pensiilor ar trebui făcută până la sfârşitul anului.

www.antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii