Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:28 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii din Forţele Navale sărbătoresc Ziua Eroilor

ro

20 May, 2015 09:53 949 Marime text
Militarii din Forţele Navale organizează joi, 21 mai, cu prilejul Zilei Eroilor, un ceremonial militar şi religios în memoria contraamiralului Horia Macellariu, care îşi doarme somnul de veci alături de domnitorul Mircea cel Bătrân, la Mănăstirea Cozia.
 
Garda de onoare va fi alcătuită din patru studenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân". La Monumentul Eroilor din cimitirul mănăstirii vor fi depuse coroane de flori din partea Statului Major al Forţelor Navale, a Clubului Amiralilor, a Ligii Ofiţerilor de Marină Militară, a Ligii Maiştrilor Militari de Marină şi a Ligii Navale Române.
         
Marinarii militari participă joi, la ceremonii militare şi religioase pentru cinstirea memoriei eroilor, în garnizoanele Constanţa, Mangalia, Babadag şi Tulcea.
 
În Constanţa, începând cu ora 13.00, ceremonia va avea loc la Monumentul Eroilor Români căzuţi în cel De-al Doilea Război Mondial. În Mangalia, începând cu ora 12.00, la Complexul Monumental din Piaţa Republicii. În Babadag, începând cu ora 12.00, la Monumentul Eroilor, iar în Tulcea, ceremonia va începe la ora 12.00 la Cimitirul Eroilor.
 
La ceremonii vor lua parte reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţtionale, ai autorităţilor publice locale, Bisericii Ortodoxe Române, Ligii Navale Romane, veterani de război, ofiţeri în rezervă şi în retragere.
 
De asemenea, la cercurile militare din Constanţa, Mangalia, Tulcea şi la Muzeul Marinei Române sunt organizate activităţi culturale dedicate acestei zile.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii