Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:00 25 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Marinarii militari - ceremonie de Ziua Veteranilor în Cimitirul Central din Constanța (FOTO)

ro

11 Nov, 2021 14:37 669 Marime text

Data de 11 noiembrie 1918, marca sfârșitul Primului Război Mondial, astfel că la ora 11:00 intra în vigoare Armistițiul dintre Puterile Antantei și Germania.
 
Marinarii militari din garnizoana Constanța au participat cu ocazia Zilei Veteranilor, la ceremonia militară și religioasă organizată în Cimitirul Central din Constanța, la Monumentul Eroilor din cel De-al Doilea Război Mondial, unde se vor depune coroane de flori la mormintele eroilor căzuți la datorie.
 
Iată comunicatul oficial sosit de la Forțele Navale Române:
 

„La data de 11 noiembrie 1918, ora 11,00, a intrat în vigoare Armistițiul dintre Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial. Pentru Armata României, semnificația acestei zile este legată şi de faptul că, la data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în teatrul de operații din Afganistan.
 
Pentru recunoașterea meritelor personalului Armatei României participant la acțiuni militare, Parlamentul țării noastre a stabilit prin lege, în anul 2014, ca la data de 11 noiembrie să fie celebrată, anual, Ziua Veteranilor.
 
Marinarii militari din garnizoana Constanța participă joi, 11 noiembrie, cu prilejul Zilei Veteranilor, la ceremonia militară și religioasă organizată în Cimitirul Central din Constanța, la Monumentul Eroilor din cel De-al Doilea Război Mondial, începând cu ora 11.00, unde se vor depune coroane de flori la mormintele eroilor căzuți la datorie.
 
La București, reprezentanții Forțelor Navale Române participă la ceremonia organizată la Monumentul Eroilor Căzuți în Teatrele de Operații şi pe teritoriul României, aflat în Parcul Tineretului, începând cu ora 10.45.
Ceremoniile se desfășoară în format restrâns, cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2.“

Sursă foto: Forțele Navale Române

Ti-a placut articolul?

Comentarii