Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinarii militari au marcat Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații (FOTO)

ro

11 Nov, 2023 14:27 779 Marime text



Forțele Navale Române au participat sâmbătă, 11 noiembrie, la ceremoniile militare și religioase organizate cu prilejul marcării Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, în garnizoanele Constanța și București.

La Constanța, marinarii militari au participat la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori la mormintele eroilor veterani din teatrele de operații și misiuni din Cimitirul Central, transmit reprezentanții Forțelor Navale Române. 

La data de 11 noiembrie 1918, ora 11,00, a intrat în vigoare Armistițiul dintre Puterile Antantei și Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial. Pentru Armata României, semnificația acestei zile este legată și de faptul că, la data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul (p.m.) Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în Teatrul de Operații din Afganistan. Pentru recunoașterea meritelor personalului Armatei României participant la acțiuni militare, Parlamentul țării noastre a stabilit prin lege, în anul 2014, ca la data de 11 noiembrie să fie celebrată, anual, Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații.

Foto: Redacția Mass-Media a Forțelor Navale

Citește și:

Președintele Klaus Iohannis„Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații reprezintă un simbol al triumfului păcii asupra războiului“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii