Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:30 13 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mergeţi în vacanţă în Ungaria? MAE atenţionează că vin ninsori şi viscol la vest de Dunăre

ro

27 Dec, 2014 19:21 817 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei cu privire la o atenţionare de călătorie emisă de către Inspectoratul ungar de meteorologie care este în vigoare până la data de 28 decembrie 2014, ora 00.00.

Astfel, după cum se arată într-un comunicat MAE remis astăzi redacţiei, începând din această seară, se vor înregistra ninsori şi viscol în zonele situate la vest de Dunăre, unde stratul de zăpadă poate depăşi 15 cm, precum şi în Câmpia de Sud. La Budapesta şi în judeţele situate în nordul capitalei, ninsorile vor fi uşoare şi temporare și vor înceta în cursul zilei de duminică, 28 decembrie 2014. Vântul se va accentua în dimineaţa zilei de duminică, 28 decembrie 2014, atingând şi cote de până la 70km/h.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc cu autovehiculele personale să adapteze viteza la condițiile meteorologice și de drum în județele Vas, Zala, Hajdu-Bihar şi Szabolcs-Szatmar-Bereg, unde ninsorile au format deja un strat de câţiva centimetri de zăpadă.  De asemenea, se recomandă prudenţă şi pe parcursul călătoriilor în Kormend, Zalaegerszeg, Keszthely şi Nyirbator.

Ti-a placut articolul?

Comentarii