Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medic chirurg, surprins în timp ce primea mită

ro

17 Jun, 2015 10:35 1636 Marime text
 
Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Arad, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au surprins în flagrant un medic chirurg în timp ce primea mită suma de 500 de euro pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.
 
În fapt, la data de 16 iunie, doi cetățeni au formulat denunțuri cu privire la practica unor medici din cadrul Spitalului Judeţean Arad, care, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pretind şi primesc diferite sume de bani în vederea efectuării unor intervenţii chirurgicale.
 
Astfel, în urma unei discuţii purtate anterior între unul dintre denunțători şi făptuitorul CC (medic în cadrul Secţiei Chirurgie II a Spitalului Judeţean Arad) a rezultat faptul că acesta din urmă i-a pretins denunțătorului să dea suma de 500 de euro în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale, ce intra în sfera atribuţiilor sale de serviciu.
 
Pentru a justifica cuantumul sumei de bani pretinse, medicul i-a promis denunțătorului că îl va interna la Spitalul Judeţean Arad, în vederea efectuării intervenţiei chirurgicale, urmând ca procedura de internare să se efectueze prin inserarea, în înscrisurile întocmite cu această ocazie, a unui diagnostic fictiv, care nu presupunea plata cheltuielilor de spitalizare.
 
Prin urmare, ieri, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 C. pen., rap. la art. 6 din Legea 78/2000, medicul fiind surprins în flagrant la scurt timp după primirea sumei de 500 euro, în scopul arătat mai sus.
 
În prezent, împotriva suspectului a fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii