Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii DGA la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti! Mai mulţi medici, suspectaţi că ar fi luat mită de la pacienţi

ro

20 Sep, 2023 15:46 1047 Marime text

Percheziții pentru probarea unor infracțiuni de luare și dare de mită! 

La data de 20.09.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticoruptie efectuează 4 percheziții domiciliare (două dintre acestea în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", București), în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de luare de mită şi dare de mită.

În cele două cauze s-a reținut că,  pe parcursul anilor 2022 - 2023,  mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Bucureşti au primit, în mod repetat, diverse sume de bani şi bunuri de la  diferiți pacienți ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervențiilor chirurgicale), transmite DGA. 

De asemenea, au fost efectuate investigații financiare, din care au rezultat diferențe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizați de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Potrivti sursei citate, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul București şi la sediile din 12 județe ale  Direcției Generale Anticoruptie sunt conduse, în vederea audierii, un număr de 31 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Directia Generală Anticoruptie.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Directia Generală Anticoruptie.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, au mai punctat reprezentanții DGA. 
 

Citește și: 

DIICOTPatru persoane din Brașov reținute pentru constituirea unui grup infracțional organizat și alte ilegalități
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii