Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:17 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marș UDTTMR pentru comemorarea victimelor Surghiunului din 1944

ro

17 May, 2015 11:38 734 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR) a organizat, în premieră, sâmbătă, un marș comemorativ, cu prilejul împlinirii a 71 de ani de la tragicele evenimente din 18 mai 1944. La marșul organizat de UDTTMR și autorizat de autoritățile române, au participat circa 2.000 de membri ai comunității tătare din județele Constanța și Tulcea. Marșul a urmat traseul Gara Constanța – bd. Ferdinand – bd. Tomis – Prefectura Constanța. Pe parcurs, s-au făcut două opriri, la Consulatul General al R. Turcia la Constanța și la Consulatul General al Federației Ruse de aici.
Dacă la Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, și Muftiul Muurat Iusuf, însoțiți de tineri care au purtat steagurile României, cel al tătarilor, al Turciei și al Uniunii Europene, au depus o scrisoare prin care UDTTMR mulțumește statului turc pentru sprijinul acordat și poporului turc pentru prietenia manifestată, la Consulatul Rusiei la Constanța, delegația amintită, căreia i s-au mai alăturat și prim-vicepreședintele UDTTMR, Samir Menan, și vicepreședinții, Demirel Caiali și Nagi Gelal, precum și patru imami, au depus o scrisoare de protest față de situația prin care trec în prezent tătarii din Crimeea, condamnând, la unison cu autoritățile române și cu liderii occidentali anexarea forțată a Crimeei.
Marșul s-a încheiat pe platoul din fața Prefecturii Constanța, acolo unde președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a adresat un mesaj, iar Muftiul Muurat Iusuf a oficiat un scurt ceremonial religios în memoria victimelor tragicelor evenimente din 18 mai 1944. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii