Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:09 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestare cultural-științifică la Universitatea „Andrei Șaguna”

ro

12 Nov, 2013 17:56 688 Marime text
CLUBUL ACADEMIC ROMÂNO-RUS din cadrul UNIVERSITĂȚII „ANDREI ȘAGUNA” organizează, miercuri 13 noiembrie a.c., începând cu ora 16.00, festivitatea de sărbătorire a 135 de ani de relații diplomatice româno-ruse.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consulatului General al Federației Ruse la Constanța, reprezentat prin Consulul General Mikhail Reva și este coordononat de Lect. univ. drd. Elena Manea.

Invitați de onoare la manifestarea cultural-științifică sunt reprezentanți ai Corpului diplomatic de la Consulatele din Constanța, reprezentanți ai Administrației publice centrale și locale. La eveniment vor participa cadre didactice universitare, cadre didactice din unitățile de învățământ preuniversitar, studenţi și elevi. Festivitatea va debuta cu alocuţiunea Consulului General al Rusiei la Constanța, domnul Mikhail Reva, urmată de comunicările ştiinţifice „Relații diplomatice româno-ruse - perspectiva istorică”, susținută de prof. Bogdan Mihail, fost bursier al statului roman în Federația Rusă si „Evoluția relațiilor diplomatice româno-ruse” a Conf. univ. dr. Marian Zidaru. Manifestarea va fi completată de prezentările studentei Anca Fica - „Relațiile țărilor UE cu Federația Rusă” și a studentei Mihalcea Diana - „Educația - punte de legătură între țări”. La finalul manifesării, Consulul General al Federației Ruse la Constanța va vernisa expoziția de fotografie dedicată celebrării a 135 de ani de relații diplomatice româno-ruse.

Clubul academic româno-rus a fost inaugurat la Universitatea „Andrei Şaguna” în data de 1 martie 2012, în prezenţa Consulului General al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva și își propune promovarea culturii, limbii și civilizației ruse.

Ti-a placut articolul?

Comentarii