Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin, la Universitatea „Andrei Șaguna“ din Constanța „Rusia este gata să poarte un dialog cu orice stat și guvern legitim“ (galerie foto)

ro

29 Feb, 2020 00:00 2330 Marime text

Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța a găzduit, ieri, vizita Excelenței Sale Valery Kuzmin, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România. Evenimentul a avut loc la solicitarea Ambasadei Federației Ruse în România.


Cu acest prilej, diplomatul rus le-a vorbit cadrelor didactice, studenților și invitaților despre „Relațiile dintre Uniunea Europeană, România și Rusia: istorie și perspective”. „Evoluția diplomatică dintre Rusia și Româna este bună în ultimele decenii“, a spus ambasadorul rus Valery Kuzmin.


În timp ce ambasadorul rus Valery Kuzmin le vorbea celor prezenți despre perspectivele relațiilor dintre UE, România și Rusia, cineva din sală i-a reproșat că Rusia a ocupat abuziv Crimeea. „Sunteți criminali. Ați ocupat abuziv Crimeea și frații noștri suferă!", a spus respectiva persoană, care a și ieșit imediat din sală.


„Nu sunt adeptul folosii forței pentru ocuparea altor teritorii. Între state trebuie să existe o relație de bună vecinătate și colaborare. Rusia este gata să poarte un dialog cu orice stat și guvern legitim. Rusia privește cu atenție situația internațională din ultima perioadă, caracterizată prin tensiuni și turbulențe. Și anul 2020 va fi un an cu provocări“, a punctat diplomatul rus.




Ulterior, un grup de persoane „înarmate“ cu pancarte pe care scria „6 ani de ocupație rusească - ajunge!“, „Libertate pentru tătarii crimeeni“ au protestat în fața Universității „Andrei Șaguna“.
 

Cine este Valery Kuzmin



Valery Kuzmin este născut la 24 iunie 1953, la Moscova. În 1975 a absolvit renumitul Institut de Relații Internaționale din Moscova, după care, în 1998, a urmat cursuri diplomatice superioare. Este doctor în științe istorice (PHD). În cariera sa de diplomat, Valery Kuzmin a activat în diferite funcții în aparatul central al diplomației URSS și ulterior a Federației Ruse, precum și la ambasadele din Libia (1975-1980) și Tunisia (1985-1990).


În anii 1993-1994 a exercitat funcția de șef adjunct al Departamentului Africa și Orientul Mijlociu din cadrul Ministerului de Externe de la Moscova. În perioada 1998-2003 a fost ambasadorul Rusiei în Sudan, iar în lunile mai-octombrie 2003 a fost însărcinat cu misiuni speciale al MAE din Rusia. Din octombrie 2003 până în 2004 a fost director interimar, iar ulterior director al Departamentului pentru relații cu subiectele Federației, Parlamentul și organizațiile social-politice al MAE al Rusiei. În Republica Moldova, Valery Kuzmin a fost ambasador al Federației Ruse în perioada 27 iulie 2007 – 5 aprilie 2012. Valery Kuzmin are gradul diplomatic de ambasador extraordinar și plenipotențiar din 17 noiembrie 2009. De asemenea, a fost decorat cu un ordin important pentru muncă sârguincioasă. Diplomatul vorbește limbile engleză, franceză și arabă.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii