Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mămicile constănțene vor protesta mâine la Spitalul Județean de Urgență!

ro

20 Oct, 2016 16:54 4670 Marime text

Cazul micuțului Matias, un băiețel de 8 luni din Suceava, care a murit, după cum spun cunoscuții familiei sale în urma nepăsării medicilor suceveni care nu l-au tratat pe micuț cu toate că a ajuns la spital cu febră 39. După ce cazul a sensibilizat o țară întreagă iar pentru petiția online „Dreptate pt micuțul Mattias“ a strâns aproape 30.000 de semnături în doar 2 zile, mămicile din întreaga țară vor ca moartea copilului să nu fie în zadar, așa că vor să organizeze ample mișcări de protest în toate marile orașe din țară. Totul se organizează pe Facebook, prin intermediul grupului „Susținere pentru Matias“, care are aproape 10.000 de membri.
„Un îngeraş de doar opt luni s-a stins din viaţă din nepăsarea medicilor din Suceava. Ajuns la spital cu temperatura 39, părinţilor li s-a spus că este din cauza erupţiei dentare. Însă mititelul era cu mult mai bolnav, după ce a făcut convulsii şi a intrat în comă cu chiu cu vai mititelul a fost transportat la spitalul din Iaşi, unde din păcate nu s-a mai putut face nimic.
Mămici, tătici şi bunici, vă rog din suflet semnaţi petiţia pentru a face dreptate în cazul acestui îngeraş. Haideţi să nu mai lăsăm măcelari pe post de doctori în spitalele ţării noastre.
Spuneţi NU incompetenţei medicilor. Refuzaţi să fiţi cobai şi să vă lăsaţi copiii pe post de cobai, în spitalele din România”, se arată în mesajul petiţiei.
Nici mămicile din Constanța nu au rămas indiferente la tragedia familiei sucevene și au anunțat că vor protesta vineri, 21 octombrie, de la ora 12.00 în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență. Ele își doresc să aducă o schimbare în sistemul medical românesc, așa cum au scris și în comentariile de pe Facebook.
„Așa e.....dar asta mă face să las tot ce am planificat la ora aia și să mă duc acolo!!! poate se schimbă dracu ceva în sistemul ăsta găunos, poate angajăm oameni competenți, poate nu se mai fură banii pentru medicamentele alocate bolnavilor și pamperșii nou-născuților precum și laptele praf... poate se mobilizează cumva să nu mai moară oamenii cu zile“, a comentat o mamică din Constanța pe Facebook.
Primăria Constanța nu a primit nicio solicitare pentru eliberarea unei autorizații de protest pentru mâine, la spital.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii