Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:51 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE condamnă atacul terorist de la aeroportul Ataturk din Istanbul

ro

29 Jun, 2016 07:10 1034 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc în cursul serii de 28 iunie, la aeroportul Ataturk din Istanbul, soldat cu numeroase victime.
 
Ministerul Afacerilor Externe reiterează angajamentul ferm al României în combaterea tuturor formelor de terorism şi reafirmă necesitatea conjugării şi intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestor acţiuni care nu pot fi justificate sub nicio formă, punând în pericol vieţi nevinovate.
 
Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ambasadei României la Ankara şi a Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat şi a contactat, în regim de urgenţă, autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se află şi persoane de cetăţenie română. Cele două misiuni au declanşat procedurile consulare standard în astfel de situaţii şi se află în legătură cu autorităţile turce, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţei legale. Suplimentar, o echipă consulară din cadrul Consulatului General al României la Istanbul s-a deplasat la faţa locului pentru a oferi asistenţa consulară necesară.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii