Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din Negru Vodă, chemaţi să doneze sânge

ro

31 Oct, 2016 08:47 2007 Marime text
Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanța  și  Primăria  orașului  Negru Vodă  organizează  sâmbăta aceasta, 5 noiembrie, între  orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.
 
 Sunt  așteptate toate persoanele sănătoase din orașul  Negru Vodă  și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de  tratament  transfuzional.
 
Pot dona sânge persoane cu vârstă cuprinsă  între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet  zaharat, boli de inimă.
 
Persoanele  peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă  că nu sunt  în evidență cu boli de inimă sau neurologice.
 
Cu două zile înainte  de donare este interzis consumul de  băuturi  alcoolice!
     
În ziua donării se recomandă  un mic dejun ușor și minim  500 ml lichide.
 
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi scutire de la frecvență în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor;
  •  decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu / reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.
Cei care doresc să devină donatori sunt aşteptaţi sâmbătă, 5 noiembrie, între orele 08.30-13.30, la Clubul Pensionarilor, din Negru Vodă, cu un act de identitate valabil asupra lor. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii