Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:39 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. Intervenţii la Sucursala Constanţa Liviu Petrache, director al Direcţiei Mentenanţă şi Dezvoltare a SC Smart SA, sub control judiciar (document)

ro

19 Nov, 2015 16:01 1762 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 19.11.2015, față de inculpaţii:
 
Liviu Petrache, director al Direcţiei de Mentenanţă şi Dezvoltare din cadrul  Societăţii  pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport (SMART) SA, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă,
 
Marius Merfu, administrator al unei societăţi comerciale, cu privire la săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.
 
Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora, în primăvara anului 2015, inculpatul Petrache Liviu, în calitate de director al Direcţiei Mentenanţă şi Dezvoltare a S.C. SMART S.A., a pretins şi primit pentru sine şi pentru alţii, de la inculpatul Merfu Marius, patru telefoane mobile, în valoare totală de circa 16.000 lei, în schimbul intervenţiilor sale la nivelul decidenţilor din cadrul Sucursalei Constanţa a societăţii de stat S.C. SMART SA.
 
Concret, inculpatul Petrache Liviu a depus diligenţele necesare pentru a determina persoanele respective să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, astfel încât să fie aprobată achitarea în avans a unei facturi  emisă de societatea inculpatului Merfu Marius.
 
Ulterior, urmare a înţelegerii dintre cei doi, omul de afaceri i-a remis, printr-un intermediar, inculpatului Petrache Liviu  un colet ce conţinea 4 telefoane mobile marca„Samsung Galaxy S6 edge”.
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii Petrache Liviu şi Merfu Marius trebuie să respecte următoarele obligații:
 
a)  să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi,
b)  să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,
c)  să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi,
d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,
 
Inculpaţilor Petrache Liviu şi Merfu Marius li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
Inculpaţilor Petrache Liviu şi Merfu Marius li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
           
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

UPDATE4, ora 21.50:
UPDATE 3, ora 17.45
 
Societatea pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport (SMART) SA are un capital social subscris de 55036300 RON, integral vărsat, potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 19 noiembrie 2015.
 
Asociaţi persoane juridice sunt Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica" SA şi Statul Român prin secretariatul general al Guvernului. Administrator este Lucian-Gabriel Pitu. Societatea are drept activitate „repararea echipamentelor electrice”.

UPDATE 2, ora 17.30
 
Precizăm că un anume Marius Merfu apare în calitate de administrator la firma Electropower Systems SRL, din Bucureşti, Sector 3.

UPDATE 1, ora 17.00
 
În secţiunea „Documente” puteţi vedea declaraţia de avere a lui Liviu Petrache, aşa cum a fost disponibilă pe site-urile de specialitate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii