Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:36 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filoftia Folescu, avocat în cadrul Baroului Argeș, reţinută pentru 24 de ore

ro

03 Dec, 2015 11:50 857 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 03.12.2015, a inculpatei Filoftia Folescu, avocat în cadrul Baroului Argeș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.
 
Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora în cursul lunii martie 2015, inculpata Folescu Filoftia, în calitate de avocat în cadrul Baroului Argeș, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma totală de 35.000 de lei și a primit, prin intermediar, ulterior, în două tranşe, suma de 20.000 de lei.
 
În schimbul acestei sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Argeș, învestiți cu judecarea unei cauze civile care-l privea în mod direct pe martorul denunțător şi a promis că va interveni pe lângă aceştia în vederea soluţionării favorabile a litigiului.
 
Întrucât, la data de 27 mai 2015,  printr-o decizie civilă, magistraţii Tribunalului Argeș au respins  cererea de revizuire formulată în dosarul respectiv, martorul denunţător i-a solicitat inculpatei să-i remită suma de bani primită. Deşi iniţial inculpata Folescu Filoftia i-a spus martorului denunţător că nu a mai recuperat banii de la „complet”, la data de 02 decembrie 2015, i-a remis acestuia din urmă suma de 17.000 lei, urmând ca restul de 3.000 lei să îi restituie în data de 15 ianuarie 2016.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
 
Inculpatei Folescu Filoftia i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând  a fi prezentată, la data de 03 decembrie 2015, Curții de Apel Piteşti cu propunere de arest la domiciliu pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.           

Ti-a placut articolul?

Comentarii