Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu din Năvodari, reabilitat cu fonduri europene

ro

15 Jul, 2019 18:14 1773 Marime text
Primăria orașului Năvodari a organizat, luni, 15 iulie, evenimentul de lansare a proiectului „Creșterea Eficienței Energetice a Clădirii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu Năvodari”.

Proiectul presupune ample lucrări pentru reabilitarea clădirii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu, lucrări ce vor consta în:

-           Izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădirile publice pentru învățământ, cu tâmplărie termoizolantă
-           Izolarea termică a fațadei
-           Izolarea termică a plăcii la sol
-           Termo-hidroizolarea terasei
-           Asigurarea unui nivel ridicat de etanșeitate la aer a clădirii
-           Reabilitarea / modernizarea instalației electrice

Prezent la conferința de lansare a proiectului, primarul Florin Chelaru a declarat:

„Administrația locală are ca principală prioritate învățământul, educația, și de aceea este foarte important să asigurăm cele mai bune condiții elevilor și cadrelor didactice. Din cauza dimensiunilor foarte mari, clădirea Liceului Tehnologic a rămas în urma celorlalte instituții de învățământ în ceea ce privește reabilitarea. De aceea, am căutat să accesăm fonduri europene pentru a putea finanța aceste lucrări care sunt unele de amploare. Referitor la acest proiect, acum suntem în faza în care am obținut finanțarea, 9 milioane de lei, și organizăm procedurile pentru contractarea firmei care să realizeze lucrările. Practic, vom reabilita clădirea, vom schimba instalațiile electrice și de termoficare și vom instala panouri foto voltaice pentru a beneficia de energie regenerabilă.”


Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 848 de elevi și 66 cadre didactice, valoarea totală a investiției fiind de 9.417.982,52 lei, din care valoarea eligibilă din FEDR 8.000.881,78 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 1.223.664,28 lei, iar contribuția beneficiarului 193.438,45 lei.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de Investiții 3.1. „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B – Clădiri Publice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii